SCARRED.


(Har cencurerat lite för er som inte vill se, det ser inte ett dugg läskigt ut, det är som två småsår, men man vet ju aldrig vad vissa klarar av - MOUSEOVER för er som vågar kolla)

Fick ta bort tejpen idag, och såhär ser det ut. Två små sår som snart kommer bli mina första operationsärr. Nu sitter dom där, förevigt. Som en påminnelse, som ett bevis. Och snart ska jag ju opereras igen, då kommer jag få lite fler ärr, hej och hå..

Årets bild 2005


lycka!


Hejsan!
Tänkte skriva ett litet snabbt inlägg innan jag åker till en kompis (jag har lite ont i magen, är stressad! måste slänga ner lite saker i en väska och sen ska vi åka) Tänkte bara säga att jag nu är vaccinerad mot svininfluensan och så har jag fått en ny bok, Årets Bild 2005! Hittade den på myrorna (ja, 30 spänn är ju ingenting för en bok fylld med en massa bilder! vadå om den är lite nött i kanterna, det är ju innehållet som räknas!) "2005, det var ju jättelänge sen!" kanske ni tänker, men vet ni vad? Inspiration kan aldrig bli gammalt! Boken är fylld med en massa bilder som verkligen berör, har bara kollat igenom och sett ett par sidor, och jag har redan fått nya idéer!

Och för 30 kronor också, ett riktigt kap om jag får säga det. Jaja, nu ska göra klart allt jag måste innan jag blir alldeles för stressad. Ajaj, min mage.. Jaja, vi hörs!

KYLA.

Haidi håller just nu i en fototävling där man kan vinna ett Close up-filter +10 från TVSPELSWEB.se. Mitt bidrag ser ni ovan, temat är kyla, och tja, snö är ju riktigt kallt!  Jag tänkte för en gångs skull anmäla mig till en tävling, förväntar mig ingenting men hoppas verkligen på det bästa! Du kan också vara med, läs och anmäl dig här!

Så var det namn och ålder då, Victoria 14 år

Zlatan är Zlatan

En stjärna, en hjälte, en förebild, en legend.

En unik fotbollsspelare, han som gör målen som inte ska gå att göra, han gör det som ingen annan trott var möjligt, han är det så många drömmer om och strävar efter.

Han är Zlatan Ibrahimovic.

IF I COULD GO BACK

The Meadow

Så var klockan mycket igen! Idag är det måndag alltså, tidigtidig måndag morgon. Denna vecka är det ju höstlov, härligt! Jaja, ska stänga av snart. Ska bara berätta lite snabbt om vad jag gjorde i söndags:

Först tog jag en lång och skön sovmorgon, gick upp, åt frukost, åt lunch, tog en runda på stan med systern och när jag kom hem så färgade jag håret. Eller jag slingade det bara, jag slingade det mörkare, så nu är jag lite mörkblond. Okej, så stor skillnad blev det inte, men nu är det mer guld/honungsblont än gulblont. :)

Sen har jag sett på en film nu som gick på sexan precis och spelat en hel del piano. Jag har precis börjat lära mig Alexandre Desplat's "The Meadow (New Moon)", det pianostycket är så vackert! Sedan har jag börjat komma på en egen låt, så jag har sysselsatt mig med det ett par timmar.

Nu ska jag stänga av datorn, godnatt!

QUESTIONSVAR: Hej!
När jag fotar vatten (jag antar att du menar vattendroppar) så brukar jag använda blixt, eftersom då kan jag använda snabb slutartid och dessutom få bra ljus i bilderna. Jo, det är ju rätt svårt att pricka in rätt tillfälle, det är därför jag tar många kort (ibland flera hundra) för att få ett par stycken som är riktigt bra. Sedan om bilden är lite för mörk så brukar jag justera det i Photoshop i efterhand, men jag försöker få så bra ljus som möjligt från början.

När man fotar granar och vill att ljuspunkterna ska bli som stjärnor så ska du använda lång slutartid, ibland ett par sekunder. Förstår inte riktigt hur du menar med hög och låg slutartid, men om du låter kameran ha slutaren öppen länge (använd lång slutartid) så bör bilderna bli rätt ljusa och ljusen blir som stjärnor.

Det sägs att smärta får oss att känna oss levande

Ännu en seg dag, men vad kan man göra med ett ömt knä egentligen? Nä, vila är bra. Nu ska jag spela sims, skriver senare.

ciao!

Dagg

Nu ska jag snart äta lite lunch, ta lite smärtstillande och sedan ringa efter en taxi. Tänkte åka till skolan och lämna in ett arbete och hälsa på lite, och sen ska jag vidare till sjukgymnasten. Har tid hos sjukgymnasten vid ett, och tänkte vara vid skolan halv ett så har liiiite bråttom.
Iallafall, en rolig sak som jag kan berätta att jag numera sätter lappar på dörrar. Kommer ni ihåg när man var liten och varje gång när man skulle duscha eller bada så sa mamma "lås inte dörren, om du halkar och slår dig kan inte vi komma in och hjälpa dig"? Nu hör jag den där rösten i huvudet igen och eftersom jag hur lätt som helst kan halka med en krycka och slå huvudet i något så låser jag inte. Men jag sätter upp en liten lapp "JAG DUSCHAR - Kom bara in om: klockan är över tolv (jag gick in i duschen elva) om ni inte hör min ljuvliga stämma (jag sjunger ofta i duschen) och om ni inte får svar när ni ropar på mig. KOM INTE IN ANNARS!"
Haha, jaja. Nu blir det lunch och sen ska jag dra vidare.
Ha det bra!

Musik hjälper också1.
The Killers - All these things that I've done  2. Yohanna - Is it true  3. Superchick - Stand in the rain  4. Darin - See U at the club  5. Britney Spears - 3  6. Bethany Joy Galeotti (Haley James Scott) - Halo  7. Paramore - Misery Business  8. Maria Mena - Blame it on me   9. MGMT - Kids

..ett par favoriter just nu..

The rest is still unwritten

Jag känner för att skriva av mig, så för er som inte orkar läsa, skippa detta inlägg..


Jag har alltid tyckt om att skriva, jag minns att jag satt och skrev när jag var yngre. Jag fick en gammal, skruttig skrivmaskin av mina farföräldar som jag brukade knappa på. Jag minns ett par historier jag skrev, trots min unga ålder skrev jag historier om mord, om familjer i krig, om magiska grytor och om rån. Den jag skrev om rån har jag fortfarande kvar, och jag är riktigt stolt över den.

Jag gick i trean och fick i uppgift att skriva en historia, om vad man ville. Jag började genast fundera och jag grubblade länge på vad jag skulle skriva om. Läraren gav oss papper att göra en tankekarta på, hon påminde oss flera gånger om hur viktigt det var att planera sin historia. Men jag kunde aldrig planera, jag ville bara skriva och se hur historierna formades på det vita pappret. Ord blev till meningar, meningar blev till stycken, stycken blev till en hel novell. Så jag låtsades göra en tankekarta, och sen när jag kom hem satte jag mig genast vid datorn och öppnade word. Det var först då jag lät mig försvinna bort i fantasin.

Jag lät fingrarna knappa på knapparna, jag började med en liten nyckelmening, och vips så kom jag på vad som skulle hända sen. Flickan var och köpte lördagsgodis med sin bästis, plötsligt kommer två rånare in, en man blir skjuten och rånarna tar en gissla; gisslan blir såklart flickan. Och så fortsätter historien. (Jag kan lägga upp den här på bloggen senare kanske, om det finns intresse..?)

Att bli författare var en av mina drömmar när jag var yngre, och jag vet inte om jag fortfarande drömmer om det, men jag älskar att skriva. Jag älskar både att skriva och att läsa, och jag skulle inte ha något emot att senare (när jag börjar gymnasiet) att gå någon sorts journalist-linje. Jag har utvecklats i mitt sätt att skriva, och när jag läser böcker så brukar jag bli inspirerad, och jag vill göra samma sak när jag skriver som när jag fotar; fånga en viss känsla. Jag brukar alltid skriva detaljerade historier (och dom blir alltid för långa, och vi har olika gränser på hur lång vår novell får vara i svenska, en dum gräns tycker jag).

Just nu håller jag på att skriva en ny novell (svenskaläxa) om kärlek, eller snarare sagt; olycklig kärlek. Det handlar om en tjej som gillar en kille, och killen är i sin tur både dödligt kär och dödligt sjuk i leukemi. Han döljer sin sjukdom länge, men en kväll måste han åka in till sjukhuset och då får flickan reda på situationen. Han har bara ett par dagar kvar att leva, och han kan inte tänka sig något bättre än att spendera sina sista dagar med sitt livs kärlek. Flickan är ju helt förkrossad, hon älskar ju honom och vill inte att han ska försvinna. Men hon måste försöka acceptera, och vara stark för honom.

Det jag vill få fram i historien är budskapet; kärlek är det bästa som finns i livet. Och när flickan i historien frågar om det är något han alltid drömt om att få göra innan han dör så svarar han "Jag har alltid drömt om att få träffa någon som betyder mer än allt annat, och det har jag gjort. Jag har träffat dig."

Jag har alltid tyckt om en viss typ av historier; historier som innehåller kärlek och en speciell tvist, någonting hemskt kanske händer som förändrar allt. Men kärlek är nyckeln till en bra historia, det spelar ingen roll vilken slags kärlek; lycklig kärlek, olycklig kärlek, syskonkärlek, kärlek till ett djurm kärlek till en sport eller kärlek till något annat, kärlek finns i så många olika former.

Jag vet inte varför jag skriver ett helt inlägg om hur mycket jag gillar att skriva och så, men när man fått skriva av sig så mår man så mycket bättre. Se bara på hur många bloggar det finns, många tycker om att få skriva av sig ibland. :)

Surgery


ur arkivet


Så var man handikappad igen. Okej, denna gång är det inte såå illa. Ett ömt knä är inte så svårt att hantera.

Igår var ju själva operationsdagen, det var väl mest nervöst när vi åkte in till sjukhuset. Där fick vi vänta ett lååångt tag (vart lite strul och så) men sedan fick jag äntligen ta på mig en snygg sjukhusrock och lite annat. Sen fick jag ta tre tabletter och lägga mig i en sjukhussäng. Där fick jag vänta i nästan en timme, fick dropp i handen, träffade lite olika slags läkare som fyllde i papper. Sen fick jag något slags medel som dom sprutade in i mitt dropp i handen som gjorde mig lite segare. Därefter rullade dom in mig i en operationssal där jag fick lägga mig på en brits, dom tvättade av mitt knä med sprit, satte EKG och sedan sprutade dom in sömnmedel och jag fick andas in något genom näsan. Jag minns att jag låg och väntade på att det skulle bli mörkt och suddigt, men det blev det aldrig. Jag väntade i ett par sekunder, och sekunden efter vaknade jag upp. Så jag märkte inte att jag somnade, det gick så fort.

För att fatta mig lite kort; operationen gick jättebra, det var inte menisken som de trodde utan det var bara en bit av det trasiga korsbandet som låg i kläm. Så det var skönt, äntligen är turen på min sida!

Nu ska jag försöka ta mig bort till badrummet, och sen skriva klart min svenskanovell och plugga litegrann.
skriver senare

It's time

Nu är det dags, ska åka till sjukhuset nu.
Inom ett par timmar är jag halvreparerad.

Confusion.


Stressad. Nervös. Förväntansfull. Orolig. Rädd.


Imorgon är det dags för artroskopin. Det är en rätt lätt och liten operation. Men ändå, ordet operation låter så skrämmande. Och jag kommer att bli sövd, det får det att låta så mycket allvarligare än vad det egentligen är.

Nä, nu måste jag rycka upp mig. Det här är inte farligt. Det här är nödvändigt.
Det kommer att gå bra!

Jag kommer iallafall inte bli en häst.

091020Hej.
Sitter just nu och tittat på Desperate Housewives, ska alldeles strax ta en dusch (måste tvätta mig med någon knasig tvål inför imorgon, äta och redigera lite bilder i photoshop. Jag måste äta innan jag lägger mig, eftersom jag inte får äta inom ett antal timmar innan operationen, så vill vara så mätt som möjligt. Jaja, ska fixa lite grejer och sen kommer det upp ett till inlägg.

SNABBT

Idag har jag klippt mig. Imorgon ska jag gå i skola. På onsdag ska jag opereras. På torsdag ska jag vara hemma, plugga och ha ont. På fredag kommer jag göra samma sak som dagen innan.

Så nu vet ni.
Over and out

PS: kommer bättre inlägg imorgon, är övertrött just nu och är nervös inför onsdagen. Och rädd, men det behöver man ju inte säga högt. godnatt!

Fingertips


tänk vad roligt man kan ha det med långa slutartider


Hej!

Har inte skrivit på ett tag, men hade som sagt ett svårt prov igår som jag pluggade till rätt mycket i onsdags, och sen i torsdags så skrev jag en deckarnovell (svenskaläxa) så det har varit rätt tyst. Jaja, nog om det.
Dagen började med att jag försov mig (har gjort det alla dagar denna vecka, borde få något pris tycker jag..), skyndade mig till tunnelbanan och åkte till skolan. Gick i skola, slutade vid tre. Därefter åkte jag hem och tog det lugnt, knappade på datorn och ritade lite.

Åt tacos på kvällen, kollade på idol, tog ett bad och nu så städar jag rummet och rensar garderoben. Packar lite också, ska nämligen fly från staden nu under BlogAwards (okej, skämt åsido. Jag ska iväg på fotbollscup, ska kolla på och fota) Jag ska åka tidigt imorgon bitti, så kommer nog inte skriva förrän på söndag kväll eller måndag.

Tänkte också meddela att jag kommer att opereras på onsdag, ska operera menisken som gör att mitt knä är låst i vissa lägen (och knakar som bara den) Kommer troligtvis vara hemma torsdag och fredag också, och veckan därpå har jag höstlov. Så då kan det nog bli rätt många inlägg, något ska man ju göra när man ligger orörlig i soffan med ett mörbultat knä.

Så nu vet ni en del, ska fortsätta att packa så att jag har koll på det.
Ha en riktigt bra helg! Själv ska man upp strax efter sex imorgon bitti, härligt..

Soon

Hello!
Då var det dags att lägga sig, eller åtminstone varva ner och göra iordning mig. Ska läsa på no:n också.
Imorgon går jag till fyra och sen tänkte jag åka till träningen som är på eftermiddagen, så kommer inte blogga förrän runt åtta, fast har ju prov på torsdagen så jag ska öva till det också.

Aja, det får bli som det blir. Om jag inte uppdaterar imorgon så beror det på mitt so-prov som jag har på torsdag.
Godnatt!

Draw Drew Drawn

Något litet jag skissade upp på svenskalektionen för ett tag sen (jag gör vad jag ska på lektionerna, så det är lugnt) "Hon" är egentligen jätteliten (ca 3x5 cm) på pappret men skannade in bilden i datorn och då kunde jag göra det rätt stor. :)

Nu måste jag plugga in biologin, har prov imorgon. Sen har jag so-prov i övermorgon, och jag är rätt förvirrad så måste börja hårdplugga det nu. Sen ska min deckarnovell vara klar tills på fredag, så jag har lite att göra.. That's school, dags att plugga vidare.

skriver senare!

091012

Hej!
Riktigt länge sedan sist, eller hur? Jag tog en liten paus i några dagar och gjorde annat, har bland annat gjort ett spanskaprov, fått tillbaka mitt matteprov (MVG, hade bara ett fel, är riktigt stolt över mig själv!), fotat lite, varit hos sjukgymnasten och lärt mig rita. Eller snarare sagt börjat öva lite på det. Nu ska jag ta och borsta tänderna och sen lägga mig, imorgon är det orienteringsdag i skolan men jag kan ju inte orientera pga knät så jag får vara hemma och plugga istället. Passar perfekt eftersom jag har biologiprov och so-prov på onsdag och torsdag.

Jaja, ska inte bli för sen nu. Kommer troligtvis blogga lite mellan varven imorgon, men prioriterar plugget såklart men lite nya bilder kommer säkert komma upp!

Godnatt!

091006

Hej!
Nu sitter jag här med min lånelaptop (laptop är sååå skönt!) och kollar lite halvt på tv. Tänkte plugga lite spanska snart, har nämligen prov på torsdag och nu gäller det ju betyg så jag vill verkligen göra bra ifrån mig..
Sen så börjar Desperate Housewives 21.00, och det får man ju inte missa!

Var ute och fotade lite när jag kom hem från skolan idag, så jag har lite bilder att visa. Vet dock inte om jag hinner redigera och publicera idag men isåfall kommer dom imorgon.

Jaja, spanska var det ju.
iAdiós!

EffectNu är det dags för mig att sova minsann, är nämligen så trött att jag mår illa..
Hörs imorgon!

How come you never saw me?

091005

längtar efter fotbollen, "bara" ett par månader kvar tills jag kan spela igen..

Hejsan!
Tänkte att det var dags att skriva lite i bloggen. :)
Kom hem från sjukgymnasten för ett litet tag sedan, tränade mellan 8.30-10.00, det var riktigt skönt och jag gör stora framsteg varje gång. *stolt*

Jaja, får skriva mer sen eftersom jag ska iväg till skolan snart.
Måste fixa iordning mig, har träningskläder och allt.. :P
Ha en bra dag!
Bakom kameran..
Victoria, 14 år
Lägg till PWE på bloglovin'