QUESTIONSVAR: Hej!
När jag fotar vatten (jag antar att du menar vattendroppar) så brukar jag använda blixt, eftersom då kan jag använda snabb slutartid och dessutom få bra ljus i bilderna. Jo, det är ju rätt svårt att pricka in rätt tillfälle, det är därför jag tar många kort (ibland flera hundra) för att få ett par stycken som är riktigt bra. Sedan om bilden är lite för mörk så brukar jag justera det i Photoshop i efterhand, men jag försöker få så bra ljus som möjligt från början.

När man fotar granar och vill att ljuspunkterna ska bli som stjärnor så ska du använda lång slutartid, ibland ett par sekunder. Förstår inte riktigt hur du menar med hög och låg slutartid, men om du låter kameran ha slutaren öppen länge (använd lång slutartid) så bör bilderna bli rätt ljusa och ljusen blir som stjärnor.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack så mkt! ska försöka fota vatten igen! :p

2009-10-25 @ 17:56:28

Foto & Illustration
- Jag använder mig av en Nikon D200 när jag fotar.
- Jag redigerar mina bilder i Adobe Photoshop CS3.
- Jag illustrerar i Adobe Illustrator CS


Övrigt
- Jag gillar inte reklam, så om du tror att din kommentar om gratisgrejer kommer att vara kvar länge så har du helt fel.
- Sidan skyddas av upphovsrättslagen, du får inte kopiera mina fotografier, illustrationer eller annat, det kan leda till en anmälan.
- Fetstil text får ej användas, det är till för mina svar. :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bakom kameran..
Victoria, 14 år
Lägg till PWE på bloglovin'