MAX

En av de första bilderna jag tog med det nya objektivet, visst är det grymt? Det är underbara kontraster, det är ljusstarkt och färgerna är helt.. WOW!

Nu har jag betat av lite skolarbete, mycket läxor nu i åttan..
Ska ta och göra iordning mig för natten och läsa lite biologi innan jag somnar, hörs imorgon! :)

 

20:01:22



Nu ska jag göra iordning något att äta medan jag pluggar, skriver senare!

NIKONLENSCAP


Då var det dags för skola igen, börjar dagen med fotbollsträning. Vet inte exakt när jag slutar eftersom vi ska få nytt schema idag, men jag vet iallafall att jag börjar halv tio så jag måste fixa iordning mig nu, ha en bra dag!

Beautiful day


AF Nikkor 50mm f/1.8D ♥

Hardworkwork

Plugg, plugg, plugg.. Detta är två av våra fem läxor denna vecka.. Jag och Mina har gjort spanskan och har gjort större delen av biologin så nu ska vi baka och sen kolla på film. Imorgon är det skola igen, suck..

SP00N

Tjena!
Mina är här och vi ska snart äta lunch, sen ska vi plugga lite.
Skriver senare, ciao!

AF Nikkor 50mm f/1.8D

Det är mitt! Bara mitt!
Igår köpte jag mitt efterlängtade AF Nikkor 50mm f/1.8D, och testade det igår och idag.

Jag är kär!
Vilken skärpa, vilka färger, vilka kontraster, vilken bokeh!

Till och med en enkel kartong blir kanon på bild, och jag älskar verkligen objektivet!
Det är underbart och helt sjukt prisvärt!

Har som sagt fotat en hel del med objektivet så det kommer komma fler bilder imorgon.
Börjar bli sent, så ska börja varva ner. Skriver mer imorgon, godnatt!

090827


Så mycket blev det med "lägga mig tidigt".. Fastnade framför PS och ska nu skynda mig att göra iordning mig för natten och lägga mig. Börjar inte förrän tio i tio imorgon (har fotbollsträning som första lektion och kan inte vara med pga min höft) så lite sovmorgon får man tacka för. Ska dock upp lite tidigare än jag egentligen behöver och duscha, äta en ordentlig frukost och inte stressa iväg till tunnelbanan.

Tror ni jag klarar det? Man får iallafall hoppas..
Godnatt!

Four Flowers For Fun


höll på att redigera lite bilder i PS och började göra om en blombild, det slutade med att jag hade gjort fyra olika versioner och jag hade säkert kunna gjort tio till utan problem. Gillar faktiskt det två till höger mest, gillar kontrasterna och det.

Nu ska jag ta lite mackor och te, och fortsätta i PS. Kanske publicerar lite fler bilder lite senare.. Men sen ska jag lägga mig rätt tidigt också eftersom jag är helt slutkörd efter de långa skoldagarna (slutar halv fyra eller fyra varje dag förutom två dagar då vi slutar halv tre och tre) så får se om jag orkar, men jag ska försöka!

Imorgon är det fredag, vilket betyder att det snart är helg! Slutar tre imorgon och ska därefter snabbt till en fotoaffär och kolla om de fått in Nikon 50mm f/1.8 AF-D, sen ska jag hem och sen åka iväg igen.

Jaja, mackor och te var det ju nu. :)

Grayscale

Jag vet att jag inte uppdaterat idag, men jag började tio över åtta imorse och slutade inte förrän strax innan fyra, och sen blev det en liten tur på stan med en kompis och sen hem. Gick även med pappa och kollade på 50mm-objektiv, och när de får in Nikon Nikkor 50mm f/1.8 AF-D så ska det bli mitt! Hoppas det kommer in på fredag, annars får jag vänta ännu längre.. :P

Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig, är rätt trött efter en lång skoldag och vill för en gångs skull vara pigg när jag går upp. Godnatt!
ps; svarar på alla kommentarer imorgon. Är för trött nu helt enkelt.



Dagens väder, åtminstone fram till fyratiden.

Don't bother


Slutade 14.30 idag, skönt! Kom hem vid tre, åt lite och nu sitter jag här vid datorn igen.

Vi tog som sagt skolfoto idag, mitt enskilda foto blev som alltid urdåligt. Denna gång så höll fotografen på att tjata på att man ska le (ni vet, "liiiiiiiiite gladare kan du" så slutar det med ett tillgjort leende och ibland skrattar man till eftersom det är så jobbigt att hålla på) och precis när jag skrattar till så tar han kortet. Så det blev ett kort med ett stort leende, visst jag gillar mina tänder men det är resten av ansiktet som blir fult. Och så blir man alldeles glansig i ansiktet av blixten. Nä, nu glömmer jag det här tills korten dimper ner i brevlådan. Då ska jag klaga lite till.. :P

Iallafall, idag är det match men jag kan inte spela pga höften. Tänkte istället följa med och titta, men det var slut på platser i bilarna och det är för långt att åka kommunalt, dessutom är det en sen match så jag stannar hemma istället.

Nu ska jag spela lite sims, har varit grymt sugen på det sen mattelektionen idag..

Every now and then


Nä, nu ska jag hoppa ner i sängen och försöka somna. Imorgon ska vi ha skolfotografering (blä, jag gillar inte att stå framför kameran alls) och som tur är börjar vi nio och slutar halv tre, rätt skönt. Jaja, hörs antingen imorgon bitti (okej, jag är aldrig morgonpigg och måste stressa så det är inte så troligt) eller efter skolan (definitivt mer troligt)

GODNATT!

Back off


Är klockan redan halv elva?!
Har haft rätt fullt upp idag så tiden har gått fort, först skola till tre och sen träning på kvällen. Sen blev det middag, dusch, data och så letade jag frenetiskt efter en mascara jag kan använda. Upptäckte idag att min mascara är nästan helt slut.. Och jag ska ta skolfoto imorgon. Förstår ni paniken? Okej, jag var väl inte så panikslagen men det var väl mer surt att jag hade kollat på mascaror idag och inte köpt någon eftersom jag inte visste att min höll på att ta slut.

Jaja, det är löst nu. Hittade min gamla tomma Maybelline-mascara (den gula, den bästa mascaran jag haft men ett stort minus för att den smulade massor under dagen) och så hittade jag en annan (full, men borsten är inte alls bra på den) mascara som jag doppade den gula mascarans borste i och testade, funkade kanon! Fick rätt långa ögonfransar, det gillas! :)

Nu ska jag in till systers rum och tigga om lite hjälp. Sen ska jag nog lägga mig, sov inte jättebra inatt så ska ta igen lite sömn. Skriver nog ett litet inlägg innan jag lägger mig. :)

Traveller


det är omöjligt att inte längta tillbaka till spanien..

Hejsan! Kom hem för tjugo minuter sen ungefär, dagen var inte riktigt som jag hade trott. Först så visade det sig att tunnelbanan var avstängd imorse så jag fick skynda mig till fotbollsplanen, jag hann som tur var. Där fick jag sitta (det var riktigt varmt och soligt) och titta på, sen när träningen var slut så fick vi reda på att svenskan var inställd. Jippi, en timme och tjugo minuters lunch! Därefter en timmes samhällskunskap och sen så hade vi 20 minuters rast och sen skulle vi egentligen ha bild, men eftersom vi ska få nytt schema imorgon (där bilden är lagd på torsdagen) så fick vi ledigt från bildlektionen. Så det var rätt skönt!

Nu ska jag äta lite och sen svida om till träningskläder, ska ner till planen och köra lite rehab.
ciao!

BACKTOSCHOOL


Imorgon sätter det igång, på riktigt. Enligt schema, 9.30 till 15.40 (rätt tacksam för sovmorgonen ändå, men om två veckor börjar vi tjejer åtta istället) och fem lektioner + lunch.
Tror nog att det kommer vara lite kul ändå, att komma igång och vara aktiv menar jag. Dock kan jag inte vara med på fotbollsträningen på morgonen pga min höft (har ont i den, ska till kiropraktor snart) så då ska jag bara vara där. Sen blir det vanliga lektioner och halv sex ska jag iväg på träning med laget, dock kör jag bara lite rehab då.

Nu ska jag fixa iordning mig för natten och sen gå och lägga mig,
Godnatt!

Nothing compares to you


Ännu en bild från spanien som jag tycker är fin.

, nu har jag varit duktig nog och redigerat bilder ett bra tag, så jag ska belöna mig själv med lite sims.
Skriver nog innan jag lägger mig, imorgon är det skola men som tur är börjar jag inte förrän halv tio. :)

Stop and rewind


Ännu en bild (ny!) på söta Viveka, fotade henne i spanien och det blev riktigt lyckat! Vi håller just nu på att prata om en höstphoto-shoot, så jag klurar på lite olika idéer och så. :)

Nu är alla bilder från spanien färdiga iallafall, det blev 114 bilder totalt, finns säkert fler men orkar inte just nu. Jag är lat, jag vet.. :P
Nu ska jag fixa klart med lite andra bilder och sen ska jag bara surfa runt. Skriver senare!

090823

Okej, nu ska jag ta tag i bloggen. Seriöst.
I flera veckor har jag haft lite halvledigt, semestertider och sånt. Nu har jag varit hemma i två veckor och har inte haft ork eller lust att röra mina bilder. Jag har ju tusentals från spanien som bara väntar på att bli publicerade.

Så nu ska jag göra något åt det.

Nu ska jag sätta på bra musik och öppna photoshop och redigera många bilder som jag sedan ska visa. Jag ska skärpa mig! Kom igen nu Victoria, det är roligt, det kommer uppskattas och du kommer att bli stolt över dig själv!


Tänkte testa det här, jag menar, syftet med bloggen är ju att nå ut med mina bilder till så många som möjligt. Mina kompisar har också provat detta och resultatet: över förväntan! Prova du med!

Next in line


(bilden är klickbar, klicka för att se i större storlek)


Har suttit i ett par timmar och letat bilder, tänkte först göra ett litet kollage om bloggens första år, men tillslut så gav jag upp och sköt det åt sidan. Istället började jag kladda i Illustrator och resultatet? Det ser ni ovanför. Blev helt okej nöjd med den, jag är ju inget proffs precis men jag gjorde mest denna bild för att öva på skuggor.

Angående firandet, jag känner just nu att jag inte orkar och har slut på fantasi. Tänkte fixa lite smått med det ett tag och så kanske det kommer något extra om någon vecka.

Vet ni vad jag ska göra på måndag (troligt- och förhoppningsvis)? Jo, jag och pappa ska gå och kolla på Nikon Nikkor 50mm-objektiv! Är ju sugen på ett Nikkor 50mm 1.4 AF-D, och har sparat lite pengar i nästan ett år så min fotoutrustning kanske får en ny familjemedlem snart! Jaja, nu ska jag kladda vidare lite och lyssna på min nya favoritlåt, "Next in line":

BLOGGENS ETTÅRSDAG!

Ajdå! Missade bloggens ettårsdag med ett par minuter.. Jaja, strunt samma.

Grattis bloggen! 1 år avklarat - och fler ska det bli!
Startade bloggen den 21 augusti 2008, så igår var det ettårsjubileum.
Nu ska jag snart sova, ska se till att fixa något extra idag, det här ska firas! :D

Time passes


Time passes. Even when it seems impossible.
Even when each tick of the second hand aches
like the pulse of blood behind a bruise. It passes unevenly,
in strange lurches and dragging lulls, but pass it does.
Even for me.

Hejsan!
Länge sedan jag uppdaterade senast, men så kan det bli ibland. Vad har hänt sen sist då? Tja, jag har börjat skolan igen. Började i onsdags, då åkte hela klassen till rådmansö och hade det trevligt, vi kom hem på torsdagskvällen igen och idag började vi vid nio. Det vi fick göra då var att låna läromedel från biblioteket och få skåp (alla i vår klass fick underskåp, lyckat? :/ ) och sedan fick vi gå hem. Det tog ca 40 minuter så tjugo i tio var vi klara för dagen.

Då åkte jag och ett par kompisar och köpte kalendrar och lite mat. Sen åkte jag hem och städade, slappade lite och sen åkte jag iväg på träning. Ska alldeles strax gå och lägga mig eftersom jag har match imorgon, ska bara kolla när den börjar och lite sånt. Kvällen spenderades vid datorn, jag var med i en twilightchat. Haha, jag kände mig härligt nördig!

Ska se till att bli lite mer aktiv nu, men har inte orkat ta tag i allt. Dessutom har jag tappat bort ett par hundra bilder (hur man nu kan lyckas med det..?), måste leta efter de också.. :P Dessutom så har jag experimenterat lite med vatten, de bilderna ska jag försöka hinna med att visa imorgon. :)

Godnatt!
(ps. tänkte svara på alla fina kommentarer jag fått imorgon också. Tack så hemst mycket för alla fina ord!!)

Babyblue


ur arkivet

Hej!
Är just nu hos Viveka, tredje gången jag sover över hos henne denna vecka.. Jaja, ska snart kolla på Twilight (67:e gången jag ser den filmen, kan den utantill nu) Igår blev det ju en trist avslutning på kvällen, och ett deppigt och rätt meningslöst inlägg, men jag kände att jag behövde skriva av mig. Känns rätt så konstigt nu i efterhand, allt var så overkligt.. Nej, usch! Nu vill jag glömma och gå vidare, nu ska jag kolla på film istället.  :)

ciao!

Varför?

Ibland blir man förvånad när man inser hur många idioter det finns på den här jorden.

Vi hade kul, dansade till bra musik och alla var glada.
Då var det någon som tyckte det skulle vara ännu roligare om den utlöste en tårgasbomb.
I slutet av Janets låt så börjar alla plötsligt att skrika, inte av glädje, utan i panik.
Tusentals människor kommer rusande mot oss och bakom dom, ett par meter från scenen, är det ett stort moln.
Ett moln av gas.
Plötsligt känner jag att jag inte kan andas, det svider i strupen när jag tar ett andetag.
Ögonen tåras och jag får svårt att se.
Folk hoppar över stängsel och buskar, tränger sig ut genom trånga passager, allt för att komma undan.
Kaos.
Alla tänker på samma sak: fly.
Jag rusar bort från gasmolnet och tränger mig ut genom en liten öppning mellan ett tält och ett stängsel, tillsammans med tusen andra.
Jag springer långt från gasen och vågar inte stanna förrän jag kommit långt bort.
Jag tar ett djupt andetag och torkar tårarna som runnit av tårgasen.
Bredvid mig hoppar en tjej fram på vänsterbenet som stöttas av två kompisar, hennes högerfot är blodig och vriden i en konstig vinkel.
Hon blev nertrampad i kaoset.
Jag ringer flera gånger till mina kompisar som jag tappade bort i kaoset, men får inget svar.
Samtalen avbryts och jag lyckas tillslut få iväg ett sms.
Tio minuter senare hittar jag äntligen mina kompisar.
Tillsammans går vi hem i regnet.

Den här kvällen började bra, men slutade i kaos.
Det var ett par glädjedödare som avslutade vår kväll, ett par riktigt idioter.
De satte tusentals människor i fara, många blev skadade, vi såg många som linkade hem och flera som var i chock.
Varför gör man något sånt?
Varför?

APERTURE.


Vilket slit! I flera timmar satt jag igår kväll och gjorde denna illustration, och när jag äntligen var klar så var jag så sjukt stolt över mig själv! Dock följde jag en "tutorial" men när jag gjort större delen av den så struntade jag i den och lät fantasin flöda, vilket resulterade i denna illustration!  Jag satte också dit lite text, det är det objektiv jag planerat att införskaffa snart, dock vill jag verkligen tänka igenom det först innan jag beslutar mig för något.

För er som själv vill testa så finns den tutorial jag använde mig av här, och här är en bild som jag inspirerades av.
Jag gjorde den i Adobe Illustrator CS3.

Vad händer idag då? Nu på förmiddagen så har jag spelat match, vi vann (3-1) och sen åkte jag hem och åt lunch. Nu är jag nyduschad och ska snart börja fixa iordning mig, ska möta upp ett par kompisar om nån timme och vi ska sen gå på konsert i kungsträdgården ikväll, The Voice såklart!

UNTITLED.


Nu ska jag och Mina äta lite macka innan vi åker iväg på våra träningar, ciao!

090814


Ännu en bild på en av Minas söta kattungar!

Nu ska jag gå och lägga mig, har varit borta två nätter och när man är med kompisar så brukar man inte somna så jättetidigt, därför ska jag passa på nu när jag är hemma. Okej, det är inte tidigt men det är ju alltid nått. Imorgon ska jag först vara med Mina och sen ska jag iväg på träning, anyway..

Godnatt!

Gatito


Hejsan!
Har varit rätt inaktiv, jag har nämligen varit borta två nätter i rad och varit med kompisar, försöker ta vara på den sista veckan av sommarlovet. I måndags var jag hos Mina och hälsade på, hennes katt fick kattungar för 7 veckor sen och dom var såååååå söta! Fotade dom och har redigerat ett par bilder nu, tänkte visa fler snart.

Nu ska jag bara ta det lugnt, lyssna på lite bra musik och redigera bilder. Sen blir det Sims!

I see the truth in the shattered mirror



Kom hem inatt efter tre härliga veckor i spanien! Började dagen med att packa upp allt och sedan åka till en kompis, hon har nämligen fyra helt underbart söta kattungar hos sig! Sen åkte vi in till stan och åt lite, sen var vi hos mig tills det var dags för träning.

Träningen gick bra, det var ju trots allt tre veckor sedan jag rörde en fotboll senast. Sen var det middag och lite dusch, och nu sitter jag här. Har redigerat lite bilder i ett par timmar men börjar tröttna på det nu, det får räcka för idag. Tror jag hinner visa ett par bilder imorgon, men kommer nog vara ute större delen av dagen.

Nu blir det te och sims, ciao!

Back and forth

Nu är jag hemma igen. Ska snart äta lite och sen dra iväg på träning, skriver mer sen! :)

Another day



Bjuder på tre bilder nu, en på Viveka och två blommor. :)

555

Inlägg nummer 555, yaay!
Ska ta och börja varva ner nu, ska inte lägga mig så sent idag.
Säger godnatt för idag iallafall, bjuder på en bild jag tog tidigare idag. :)

A dream so far beyond

(publicerat för andra gången, blev lite problem med inlägget förra gången)

, nu orkar jag inte sola längre.. Det är så sjukt varmt! Temperaturen är runt 40 nästan varje dag, räknas jag som bortskämd om jag klagar på att det för varmt? :P

Jag ska göra något annat nu, jag ska ta och duscha av mig lite, damma av kameran och sedan gå ut på en liten fotorunda. Har inte fotat på ett par dagar, så jag tänkte se om jag hittar lite söta katter och fina blommor att fota.

Jaja, mot duschen! Tänkte bara slänga upp någon bild i detta inlägg, så jag tänkte visa hur jag redigerat en bild. Det är en före och efter-bild på Kristen Stewart, som spelar Bella i Twilight. Poängen med redigeringen var att göra henne till en vampyr (åh, vad härligt töntig man kan känna sig ibland).

Eftersom jag publicerar det här inlägget i Foto- och Photoshoptips så kanske jag borde skriva ett tips;
Experimentera! Gör som jag, ta en bild och gör om personen. Det kan vara allt ifrån skönhetsretuchering, förvandling mm - gör vad du känner för!
Träning ger färdighet, ett stort plus är ju att det är så roligt att experimentera i Photoshop!

håll musen över för att se hur den såg ut innan redigering (bilden är klickbar och kan då visas i större storlek)

A drink


Nejmen, se där! En ny design! Dock är den bara tillfällig, fick slänga ihop den på fem minuter eftersom servern jag har min andra header på la av, blev något fel så den fungerar inte. Dessutom så ska jag ändå göra en ny header och design till bloggen snart så denna design kommer bara vara uppe ett par dagar. Dock har jag börjat göra om menyn så den kan ändras lite de närmsta dagarna.

Har varit ute lite och fotat tidigare, blev ett par fina bilder på en katt men tänkte gå ut igen och fota annat. Har även googlat runt lite och kommit fram till en sak, jag tror att jag snart kommer investera i ett nytt objektiv. Lutar åt Nikon Nikkor 50mm f/1,4, men ska fundera lite på det. :)

R0CKS


Nu har jag magen full av frukost och ska bara plocka undan disken och bädda min säng, sen ska jag fippla lite på designen tills resten av familjen kommer hem. Har ett par idéer nämligen, tänkte byta design när jag kommit hem! Designen får vänta lite eftersom photoshopet som vi har på denna dator (Adobe Photoshop Elements 3.0...) vägrar sammarbeta med mig och gör så att bilderna blir rosa/gröna istället för de färgerna jag vill ha.. Det är nätt och jämnt att jag klarat av att redigera de bilderna jag visat nu. Men lite uppdatering i menyn blir det iallafall nu! :)

Full moon


Det har blivit en hel del bilder på månen denna vecka (kommer visa flera månbilder senare), i alla dess former. Ikväll är den helt rund, inatt är det fullmåne. Ska snart lägga mig, men måste skriva ett citat från Eclipse (tredje Twilight-boken, det är ett av de bästa citaten i alla böckerna)

"The clouds I can handle, but I can't fight with an eclipse"
                              - Jacob Black

Tomato


Vi fick bruschetta till förrätt idag, den var väldigt god förutom att jag har väldigt svårt för varma tomater. Haha, tomaten är ju halva grejen men någon gång ska jag lära mig att tycka om varma tomater, och soltorkade också!

Efter lunchen idag åkte vi ner till stranden och var där ett par timmar, fick ännu mera färg och lyckades nog bränna mig litegranna (smörjde mig bara en gång och då smörjade jag mig med 8... hoppsanhoppsan!)

Nu ska jag och mina systrar spela "Jakten på den försvunna diamanten", sen ska jag ut på balkongen och ta kort på fullmånen, hasta luego!

Moonlight serenade



En av de vackraste bilderna jag någonsin tagit tror jag.

090802

Cactus

Bakom kameran..
Victoria, 14 år
Lägg till PWE på bloglovin'