Homework

Så var klockan tio, sitter just nu i vardagsrummet och knappar på laptopen jag fått låna av pappa. Kollar även på tv:n som är på i bakgrunden och så pluggar jag, ni kan se vilket ämne på bilden.
Har också gjort lite mackor och te som jag äter, jag brukar alltid bli hungrig rätt sent på kvällen, och om jag inte äter något innan jag lägger mig kan jag ligga vaken rätt länge pga hungern.

Jaja, ska plugga nu och sen lägga mig,
ciao!

090929

fiiia :D
Godmorgon!
Jag börjar rätt sent idag, jag börjar 10.25 så jag ska byta om lite nu och fixa iordning mig. Eftersom att alla andra tjejer är på skoldm idag (jag kan inte spela pga knät, såklart) så blir jag ensam tjej och så 22 killar. Får se om jag överlever.
Ha en bra dag!

090928

Hej!
Tog lite ledigt under helgen från bloggen, har ju varit rätt trött pga knäskadan och sen så skadade min storasyster sig rätt rejält så det var lite kaos, men nu är det rätt lugnt igen.
Började dagen med att försova mig, och sen blev det stressa iväg till sjukgymnasten. Där så tränade jag rätt mycket, har blivit mycket bättre nu och jag fick till och med cykla på träningscykel! Känns riktigt bra nu faktiskt! :)
Sen hade jag skola och därefter fikade jag med ett par kompisar och åkte sedan hem till en av dom kompisarna, där jag spenderade eftermiddagen och kvällen.
Så det var dagen.. Nu ska jag ta lite te och sen börja varva ner lite. Pappa har köpt en HD-box idag så ska utforska den litegrann. :)
Har lite bilder att visa från helgen, men det gör jag imorgon.
Ha det bra!

Coca cola

Började dagen med ett besök hos sjukgymnasten, fick göra ett par enkla övningar som var jättejobbiga, trodde aldrig att det kunde vara så svårt. Men jag kämpar på, har redan blivit mycket bättre och kan snart sträcka ut hela benet rakt, imorse hade jag ca 15 grader kvar tills det var rakt och nu är det typ 5 grader. Det går framåt!
Ska mysa lite framför idol nu med mina föräldrar, är rätt slut såhär efter en jobbig vecka. Ska ladda lite batterier och tömma minneskort, för jag ska fota en fotbollsmatch imorgon, ska bli grymt kul eftersom jag inte rört kameran på fyra dagar. Sen ska jag göra lite knäövningar och därefter blir det väl läggdags.. :P
Får se om jag skriver innan jag lägger mig, ciao!

Det svåraste är att acceptera

Som ni kanske vet så skadade jag mig i söndags, jag skadade mitt inre ledband, drog av korsbandet och dom misstänker att jag har skadat menisken i högerknät. Det har nu gått fem dagar sen det hände och de har såklart varit fyllda med smärta, tårar och lite mer smärta. Bara att ta på sig upp ur sängen, ta på sig kläder och ta på sig skorna är en stor ansträngning, och att ta sig till tunnelbanan är en stor utmaning. Men jag har klarat det, jag har kämpat och lyckats. Men fortfarande finns det saker jag kämpar med, en av dom är att acceptera.

Acceptera det som har hänt, acceptera att jag är på ett sätt handikappad och att jag inte kan klara allt själv, utan behöver hjälp. När jag är ute bland folk, t.ex. när jag är på väg till skolan, så tittar folk. Det får dom göra, det ser ju rätt konstigt ut med en ortos på benet och kryckor, men det är själva sättet. Jag vet inte om jag inbillar mig, men dom ser på mig som om det vore synd om mig, "stackars dig" liksom. Och det är ju sant antar jag, men jag har själv svårt att acceptera det.

Jag har alltid varit stark och självständig, och alltid sagt att jag kan klara allt själv. Och plötsligt kan jag inte det. Jag kan inte göra allt själv. För mig är det nästan pinsamt att be om hjälp, för jag är inte van. Men under dom här dagarna har jag lärt mig jättemycket. Jag har fortfarande inte accepterat, men jag är på god väg.

Just nu är jag handikappad och behöver hjälp med en del, och jag har lärt mig att det inte är fel. Man får be om hjälp, och det är inte pinsamt. Det behöver alla ibland och när jag känt mig som världens jobbigaste person som behöver hjälp med att bära böcker, att hämta mat osv, så har jag alltid tänkt på ett annat sätt. Om någon av mina kompisar skulle hoppa på kryckor och skulle behöva hjälp med samma saker, skulle jag hjälpa den?

Det skulle jag, utan att tveka.

Resurface

arkivet..

Hejsan :)
Hela dagen började väl inte på bästa sätt, vaknade lite sent och var dödstrött under dagen. Men efter att jag sovit ett tag efter jag kommit hem och ätit middag så känns det lite bättre. Det är ju alltid något.
Tänkte börja lite smått med att börja göra lite mera, vara med aktiv. Fota, sy, skriva - helt enkelt sysselsätta mig med saker för att få tiden att gå fortare
. Imorgon ska jag först till sjukgymnasten på morgonen och sen klara av sista skoldagen för veckan, sen får jag se vad som händer i helgen. Lördag morgon är uppbokad iallafall, jag ska se mitt lags match, är jättespänd och hoppas och tror att dom kommer vinna! :D
I måndags hade jag ju ingen "Veckans tankar & åsikter", eller jag skrev ju lite om hur allting kändes med knät just då men det är ju inte samma sak. :P
Så jag tänkte sätta igång med att skriva ett inlägg (när jag publicerat detta) om en sak. Har redan bestämt mig för vad, men det vill jag inte avslöja innan. Ska börja skriva nu, ciao!

Making my way back

Idag tog jag mina första steg utan kryckor. Fattar ni?! Utan kryckor! Det har gått tre dagar sen jag gjorde illa mig och nu så har det gått så fort fram! I måndags kunde jag knappt sträcka ut benet och böja det, och att jag skulle kunna sätta ner foten i marken inom de närmsta dagarna verkade helt omöjligt. Men igår så började jag sakta gå lite med högerfoten när jag hoppade fram på kryckorna. Det fungerade rätt bra, dock kändes det rätt mycket i knät men idag så kunde jag hoppa fram utan att det gjorde så ont i knät. Och nu på kvällen så kände jag mig riktigt bra, och knät verkade stabilt just då (med ortosen på dock, men den ska ju vara där i sex veckor har dom sagt) så jag lutade kryckorna mot soffkanten, reste mig sakta upp och GICK! Utan kryckor! Visst att jag haltade fram som en grottmänniska, men jag gjorde det!

Trots att jag mått skit ett par dagar och känner att allt händer på samma gång, och att allt runtomkring går i 200, så börjar jag bli mer positiv. Det här kommer gå bra! Om jag har tur och det läker fortare än de trott (jag verkar ju läka rätt fort) så kanske jag kan opereras tidigare än planerat. Vilket betyder att jag kan komma tillbaka snabbare, och det är ju det absolut bästa såklart. :)

Har varit dödstrött hela dagen och trots att jag har läxa till imorgon så tror jag inte att jag kan få in något mer i hjärnan ikväll, utan jag får läsa på det mesta imorgon bitti när jag är pigg. Har det lite jobbigt i skolan just nu, har haft rätt svårt att koncentrera mig med allt som händer. Men jag kan klara det här, jag SKA klara det här.

Vill även passa på att tacka alla fina och peppande kommentarer, de betyder otroligt mycket för mig! Och ett stort tack till alla mina underbara vänner och min familj som är så otroligt stöttande, utan er skulle jag säkert legat i fosterställning just nu och grinat. Tack!

Fight for it

Fortfarande rätt tom på ord. Fick svar från röngten idag, och såklart var det illa. Ledbandet är skadat, korsbandet är av och menisken kanske har blivit skadad. Dessutom är benet jättesvullet just nu och smärtan jag har nu beror mest på att just i det tillfället jag gjorde illa mig så stötte mina ben i benet ihop och nu har jag tydligen ett blåmärke inne i knät. Men det ska bli bättre inom ett par dagar sa dom.

Så det var det. Just nu känns livet skit, allt är meningslöst. Jag kommer inte kunna spela fotboll på flera månader, och jag kommer få kämpa med rehab och att ta mig tillbaka. Eftersom mitt ledband är skadat så måste det läka innan de opererar korsbandet, så det tar ca 6 veckor att läka. Operationen blir då om ungefär 8 veckor.

Så jag antar att jag måste hitta på något annat att göra nu, när fotbollen inte längre är aktuell. Jag kommer köra mycket rehabträning såklart, men nu kan jag fördjupa och utveckla mig i foto och andra saker. Mamma ska typ lära mig sy också, så jag kommer nog bli rätt sysselsatt ändå.

Såklart kommer jag inte att sluta helt med fotboll, jag kommer fortfarande åka och kolla en hel del på träningar och matcher, och efter operationen kan jag säkert köra rehabträningen på sidan av. Men just nu handlar det mest om att klara av vardagssaker, jag tar dagen som den kommer och försöker hoppa på kryckor till skolan och sen hem. Det är skitjobbigt om jag ska vara ärlig, men jag kämpar på.

Så det kan bli lite mindre uppdate någon vecka, känner mig verkligen inte på top. Lite deppig får man väl vara när sånt här händer..
Men bloggen kommer att bli en viktig sak för mig nu, och själva fotograferingen. Jag kommer nog också att skriva litegrann om min väg tillbaka till fotbollen, men det blir nog efter operationen.

Just nu kämpar jag med det som brukade vara lätt, och att acceptera.
Att till exempel ta på sig skorna tar ett par minuter, att klä på sig tar ännu längre tid, och att allt som brukade vara så lätt nu är mycket svårare.

Men jag lär mig, och jag kämpar vidare.
förlåt för långt inlägg, jag var tvungen att skriva av mig lite..

090921

Här är den. Min hemska skena. Den ska sitta där i 6 veckor. Tills mitt innersta ledband har läkt. Magnetröngtade knät idag. Får besked inom ett par dagar om mitt främre korsband är av. Dom misstänker det. Jag har ont.

Luddigt inlägg. Men jag vet inte vad jag ska skriva. Jag lever just nu i förnekelse. Jag vill inte tro på det. Om nu korsbandet är av så kommer det ta (i värsta fall) ungefär 6 månader innan jag kan komma tillbaka till fotbollen. Det funkar inte. Fotboll är halva mitt liv. Jag spelar fotboll hela tiden, och nu kan jag inte längre. Jag vill helt enkelt inte tro på det. För det får inte hända. Men det gjorde det.

Och nu är livet skit helt enkelt.
Tror nog att det kommer bli bättre snart, så snart den värsta smärtan är borta.
Det är rätt svårt att se det positiva när sånt här händer.
Nu grinar jag igen. Måste försöka komma över, acceptera.

Men ibland är det bara lite svårare än vad man trott.

090920

Okej, jag sa att det skulle bli mer uppdate idag men det blev det ju inte.
Anledning:
Jag har gjort illa knät.

Idag när jag spelade match så gjorde jag illa knät och det gjorde så fruktansvärt ont. Har sedan tidigare en skadad högerfot och en skadad högerhöft så det var egentligen bara det som saknades; att högerknät pajade.

Hörs väl imorgon eller så :)
Godnatt!

Dinner


från farfars födelsedagsmiddag..


Hej!
Skulle ju uppdatera lite innan matchen. :)
Sitter just nu i morgonrock och slarvig knut, och ska åka om ca tjugo minuter.
Måste skynda mig så jag hinner, men här är uppdaten. Blir mer när jag kommer hem!

Ciao!

I'll think about it

Hejsan!
Kom precis hem från Cirque du soleil, det är en sorts cirkus med bara människor i. Massor av akrobatik, sång, dans och tonvis av annat, det här är fjärde föreställningen som jag och min familj ser med den cirkusgruppen och dom är grymma!
Dessutom är det komiska inslag också, det är nog mina favoritdelar. :P

Jaja, ska ta lite att äta nu innan jag lägger mig, imorgon är det dags för match (igen)
Ska även försöka uppdatera lite mera före och efter matchen för att få igång bloggandet igen.

Sounds good?
Jaja, säger godnatt för idag nu, hörs imorgon!

CLOSE.

Hejsan!
Nu är klockan snart sex och jag har hittills gjort detta: Sovit ut (skööönt!), städat, spelat match och så duschat och sånt efter. Om en timme ska jag iväg igen så ska snart äta lite och sen fixa iordning mig.

Kan bli dåligt med uppdate denna helg, men på måndag blir det mer.
ciao!

IAMBACK

Hemma igen, rätt lugn skoldag idag med 3 timmar håltimme sammanlagt, skriver senare.
ciao!

Over there.

..Och så var det dags för dusch och sen (precis som igår) läsa läxan en gång till innan jag lägger mig.
Börjar 8 imorgon med fotboll, men nog om det, nu ska jag skynda mig lite.

Godnatt.

Tänk vad lite skuggor kan göra

Har suttit och övat lite i Illustrator, har övat på att göra lite skuggor och, tja, det går ju sakta framåt.
Ska gå och ta lite te nu och sen läsa på svenskaläxan. :)

Sleep mode

Börjar bli dags att stänga av datorn, städa upp lite i rummet och sen läsa lite so tills jag somnar.
Börjar tio över åtta imorgon och slutar väl runt halv fyra.
Hittade förresten bilderna jag trodde var borta, så jag kan pusta ut.

Skriver nog när jag kommit hem från skolan, brukar bli lite småbråttom på morgonen.
Jag har aldrig sagt att jag är bra på att passa tider..

Godnatt!

090916

Hm.. Jag kom precis på att jag saknar lite bilder från spanien, snarare sagt alla bilder på mitt 4gb-minneskort. Har inget minne av att jag har redigerat de, och jag kan inte heller hitta de där jag har mina andra bilder. Kanske har jag laddat över bilderna till en annan dator här hemma? Om jag inte hittar bilderna kommer jag att bli riktigt ledsen.. Hade en hel del fina bilder, dom får verkligen inte vara borta!

Jaja, ska leta lite och sen plugga so.
Återkommer senare, ciao!

We said forever and always


En av mina bästa vänner, Viveka, är så sjukt snygg! Snygg, vacker, söt, rolig, så grymt bra på alla sätt och vis!
Saknar dej jättemycket!! :'(


Nu ska jag äta och sen läsa lite biologi innan jag somnar, ville ju somna tidigt men kan inte. Skolan går ju i första hand, så får helt enkelt hälla i mitt kaffe om jag är trött imorgon bitti. Bläh!

Skitsamma, om två år är jag klar med grundskolan. Sen ska jag klara av gymnasiet. Och utbytesstudentår. Och universitetet. Och en massa annat. Och så jobba hela livet ut.

..Men jag deppar inte för det, nejnej.

Anyway, godnatt!

Michael Jackson

Har inga bilder på den datorn jag sitter på just nu, tyvärr.. Men jag har däremot något annat att bjuda på!
Igår natt gick VMA (MTV Video Music Awards) och hela galan öppnades med ett tal om Michael Jackson som Madonna höll, och jag måste säga att jag blev tårögd när jag såg det. Hela galan finns att se på MTV.se, och nu när jag såg talet så insåg jag hur mycket Michael Jackson betytt för världen. Jag levde inte under hans största tid, men hans musik finns ju kvar i all evighet. Jag lyssnade inte alls mycket på Michael's låtar innan hans död, när han dog så lyssnade jag igenom hans låtar och jag fastnade för många av dom!

Beat it, They don't care about us, Bad, Thriller och en rad andra låtar, de är så bra! Alla budskap, hans röst, och för att inte tala om hans dansmoves som han gjorde i sina videor och uppträdanden. Jag skulle definitivt kolla på klippet där Madonna håller tal på VMA om jag vore du, det hon säger stämmer verkligen, jag tänkte flera gånger "det har hon så rätt i". Så istället för bilder får ni nu (om ni vill) se ett klipp, klicka här för att se det.

Han var inte min största idol, och jag levde inte när han var som störst.
Men han kommer alltid att leva kvar, mannen med rösten och moonwalken.

Han var en stjärna, och han är en legend.
Long live the king of pop.

Easy

Hej allihopa!
Kom hem för ett par timmar sen (en och en halv för att vara exakt) och har mest varit på datorn hittills. Ska nu plugga lite, har nämligen biologiläxa till imorgon och så ska jag skicka in mitt so-arbete, och sen blir det väl någon sorts middag. Kvart i åtta börjar min träning, och den slutar inte förrän halv tio, då ska jag skynda mig hem, äta och sen stupa i säng. Har varit jättetrött hela dagen så jag längtar tills jag får sova..
Jaja, nog om det. Ska hämta mina biologiböcker nu, ciao!

Colors are bright

Dålig uppdate idag med, jag vet, men var nämligen på födelsedagsmiddag idag.
Nu ska jag göra klart min förbannade so och sen stupa i säng. Jag är så trött att jag skulle kunna sova med en sten som huvudkudde om jag bara fick sova. Hur kommer det sig att man aldrig är trött när man kan lägga sig tidigt, och att man alltid är dödstrött när man VILL lägga sig tidigt och sova ut?

Nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna. Måste skriva klart so:n nu. Hörs imorgon!
Godnatt!

Bortgift mot sin vilja

I fredags dog Fawziya Abdullah Youssef, hon kom från Jemen och dog när hon krystade fram sitt dödfödda barn.
Hon var 12 år.
Fawziya blev bortgift till en äldre man när hon var 11 år, hon fick då sluta skolan i samband med giftemålet. Året därpå blev hon gravid. Det står även att hon blev bortgift eftersom att hennes familj var fattig och hennes far led av njursvikt.

Jag har alltid varit starkt emot att unga flickor blir bortgifta mot sin vilja, oftast är det någon av föräldrarna som är sjuka och de behöver pengar för att överleva. Då väljer de att sälja sin dotter till en främmande man, som oftast är mycket äldre.
Jag förstår inte hur de tänker, det vore som om flickor är ett objekt som man kan byta bort mot pengar, krisar det så är det flickan som offras.
Jag skulle inte kunna föreställa mig hur det skulle kännas att vid så ung ålder tvinga lova någon att älska den i nöd och lust, när jag inte vill gifta mig, när jag knappt känner mannen. Jag är så oerhört tacksam att jag bor i ett land där det inte finns något sånt tvång.

Det är nästan omöjligt att inte bli berörd av denna artikel, hon var ju bara ett barn! Jag är bara två år äldre, och tanken på att gifta mig och skaffa barn nu är ju obefintlig. Jag vill vänta tills jag börjat jobba, fått en stabil ekonomi och såklart någon att ha barnet med, och jag skulle gärna ha fyllt åtminstone 25 innan jag skaffar barn - men det är just det de här flickorna inte har. De har inget val.
De kan inte planera sin egen framtid, för det är inte deras framtid, deras framtid är hela familjens framtid.
Giftermål innebär pengar i de fattiga länderna, här är det en självklarhet att det innebär kärlek..

Så jag vill i detta inlägg skänka en tanke åt Fawziya och alla andra flickor som fått gifta sig mot sin vilja.

Det är så tragiskt alltihop.
Jag går i skolan, är med kompisar och gör det jag tycker är roligt varje dag.
I andra länder är jämnåriga flickor fruar och mammor.

Så ska det ju inte få vara.

New Moon

DEN ÄR HÄR!
Okej, jag såg den trailern som läckte ut i helgen men ändå.
Nu är den här på riktigt, officiellt!
Jag är så sjukt glad, har kollat på den minst 40 gånger!
Jag ler, jag ryser, jag gråter, jag hoppar upp och ner på stolen och håller andan.
Varför är 20:e november så långt bort?

VALLMO


Vilken version gillar du bäst? Varm och somrig, eller kallare och lite mer känsla i?

Nu ska jag lägga mig. Imorgon är det först friidrottsdag i skolan och sen ska jag ut till min farmor och farfar på middag. Får se om jag hinner skriva lite innan jag åker till F&F, har ju börjat med veckans "Tankar & Åsikter". Jag vet fortfarande inte vad jag ska skriva om.. Tips, någon? Får helt enkelt sova på saken. :)

Godnatt!

Ekorre.


Såå söt ekorre som bodde på landet, kröp omkring huset hela tiden i somras..

Hata är ett starkt ord. Men jag hatar nästan so (just nu). Jag ska skriva om en massa utskott, vad de gör osv. Förra veckan var det konstitutionsutskott och budgetproposition, blääää!
Ska skriva klart mitt dumma so-arbete nu och sen lägga mig. Är rätt trött, ska ha friidrottsdag imorgon i skolan, ska bli kul!

Juste, matsäck skulle man ju ha med.. Ojdå, men det fixar jag. ;)

Wooden flowers

Nu ska jag börja avrunda, har match imorgon vid ett så får inte sova för länge. :P
Ska först spela match då, sen ska jag hem och skriva klart so-arbetet och sen blir det väl bloggning, och så måste jag tömma minneskorten, ladda batterierna och sånt, ska nämligen fota en hel del på måndag. Jaja, ska göra klart det jag håller på med på datorn nu innan jag lägger mig.

Godnatt!

UTRUSTNING

OBJEKTIV:


1. Nikon Nikkor AF-S DX 18-200/3,5-5,6 G VR IF-ED
2. Sigma 70mm, F2.8, DG EX MACRO
3. Nikon Nikkor AF 50mm f/1.8D

MINNESKORT:
-
SanDisk Extreme III CompactFlash 4gb
- SanDisk Extreme III CompactFlash 16gb
(jag fotar alltid i RAW-format)

STATIV:
-
Ett enbent
- Ett trebent

BLIXT:
-
Nikon Speedlight SB-800
(har även tillhörande omnibounce, färgade filter och blixtfot)

ÖVRIGA TILLBEHÖR:
-
2 st kamerabatterier
- Reflexskärm
(80cm i diameter, 5 i 1)

- Putsduk
- Rengöringskit
(för rengöring av sensorn mm)
- Motljusskydd
(till alla objektiv utom Nikon Nikkor AF 50mm f/1.8D)
- UV-filter
- Sladdar och minneskortläsare
- Kameraväska
(Lowepro 3AW)

VILL HA:
Batterigrepp (Nikon MB-D200)

NY DESIGN!

FÖRE:


EFTER:


Sådär, nu är den nya designen på plats! Är dock lite osäker på om jag verkligen ska ha lila som bakgrundsfärg (en av mina favoritfärger, men vet inte riktigt om det passar in på denna design) och om headern ska vara som den är, men det får jag väl fixa i efterhand. Vad tycker du om den nya designen?

Själv tycker jag att den är lite mer stilren, enkel men ändå rätt avancerad. Höll på ett bra tag med menyn alltså.. Men är nöjd! :D

Nu ska jag ta lite dricka och chips och skriva på mitt so-arbete. Dumma so! Jag blev bjuden på piknik men kunde inte komma dit eftersom jag var tvungen att jobba på det.. Blää!

It's time

Snart är den här, den nya designen! Har hållt på med den ett bra tag nu, hela kvällen igår och så lite nu idag. Ska fixa det sista (ska göra den så bra som möjligt) och sen är det dags! Tror nog jag lösenskyddar bloggen ett par minuter medan jag för över kodmallar och stilmallar till denna (gör ju designen på en annan blogg så att den blir komplett innan jag byter) så att det inte blir några problem eller så. :)

Ska sätta på lite bra musik och sen köra på.

Förresten, JAG HAR SETT NEW MOON-TRAILERN! Den läckte ju ut på youtube igår och den är GRYM!
Åh, kan det inte bli november nu?! :D

Earphones

Nu är det verkligen bottenskrap som kommer upp här i bloggen, MÅSTE UT OCH FOTA SNART!
Hoppas verkligen att det är fint väder imorgon så att jag kan fylla på mitt bildlager med fina och genomtänkta bilder!
Ska då även fota lite bilder som visar skillnaden mellan mitt 50mm och 70mm, så håller tummarna stenhårt!

Imorgon tror jag att jag ska vara hemma, ska skriva klart mitt so-arbete och så fota om det går. Söndag blir det match och sen på måndag är det skola igen, ska även fundera lite på vad jag ska skriva om på måndag, har nämligen beslutat mig för att ta upp något, t.ex. som jag gjorde den här måndagen med damfotboll, så att bloggen blir lite mer intressant.. Någon som har några tips om saker som tåls att diskuteras/kritiseras? Det kan även vara positiva saker som man kan lyfta fram för att det är så bra. :)

Nä, nu ska jag nog pilla lite på den nya designen. Tror nästan att jag blir klar med den idag, så kika in om ett litet tag så kommer den förhoppningsvis vara på plats! ;)

L3NS

Så, nu ska jag sova. Ska bara packa väskan och ställa alarm. Kommer att svara på kommentarerna imorgon, tycker det är rätt jobbigt att de inte syns på "Nytillkomna objekt" längre, men ska fixa imorgon. Godnatt! :)

RewindNej, det blev visst ingen superuppdate idag heller. Slutade vid tre-halv fyra och sen åkte jag och en kompis och kollade runt i lite affärer och så. Tänkte iallafall städa upp lite i mitt rum och sen skriva lite på mitt so-arbete. Ska även försöka hinna med att uppdatera lite i bloggen, rita litegrann, fixa på designen och sen blir det dusch, packa och sova. :)

090909

Näe, det förra inlägget var så tråkigt att jag gör ett till! :)
Ska inte stanna uppe så länge idag, tänkte bara se om vi skulle äta kräftor och sen ska jag sova. Imorgon har vi bl.a. hem- och konsumentkunskap och bild. Det här med bild, jag hatar inte bild eller något sånt men jag är bara väldigt dålig på att rita. Foto är väl mer min grej men vi ritar ju bara hela tiden.. Jaja, får klura ut något att rita imorgon. Ska göra någon sorts mapp.

Jaja, imorgon har jag ingen träning så ska se om det går att fota lite. Så då kan ni räkna med lite mer uppdate! ;)
Nu ska jag kolla hur läget är i köket. Godnatt! (igen..)

LemonesJaha, så var denna dag snart slut. Började tio i nio idag med att springa skoljoggen, 2 km var den. Jobbigt! Och ont, min höft är ju verkligen av sämsta kvalitét just nu.. Och sen gick dagen i skapligt tempo, idrottslektion på eftermiddagen (höften gjorde ont, jag var arg på höften) och när jag slutade vid fyra fick jag skynda mig hem för att hinna till träningen. Efter mycket om och men (bussen var försenad..) så kom jag dit. Tränade. Gick inte så bra (höften gjorde jätteont, jag var ännu argare på den)

Sen efter träningen skyndade jag mig hem och såg andra halvleken i Sverige - Malta. Jag blev besviken men, och säger precis som kommentatorerna, "ett underbart skitmål" fick vi ju tillslut.

Nu ska jag försöka laga min deo (tappade den i golvet, halvtrasig) och sen sa pappa att vi skulle äta kräftor(?)
Jaja, får se hur det blir. Nu ska jag sluta skriva, det blir inte bra. Och mycket paranteser blev det.

Godnatt!

It's been seven hours and fifteen daysLång och jobbig träning idag. Såg fram emot att få komma hem sen och äta mat och se idol som jag spelat in. Men när jag precis slagit mig ner framför tv:n med maten så visade det sig att jag av misstag spelat in fel kanal. Så det var inte en timme med idol, utan en timme med ett naturprogram. Om myror.

Shit happens, nu ska jag ta en dusch och sen gå och lägga mig. Ska ha skoljogg imorgon och sen vanliga lektioner, slutar sent (4) och sen har jag träning så det blir lite brådis på eftermiddagen, men det löser sig. Godnatt!

Nikkor


Mitt nya favoritobjektiv, det är grymt!

Fick ett tips från min farfar om att jag skulle göra en jämförelse mellan mitt 50mm och 70mm-objektiv, och det är en bra idé tycker jag. Dock är ljuset inte det bästa såhär sent så det inlägget kommer nog om ett par dagar. Ska fota lite bilder först i bra ljus så att ni verkligen får se skillnaden. :)

Nu ska jag städa upp lite i mitt rum, äta middag och sen dra på mig fotbollskläderna. Har ju träning kvart i åtta så ska fixa iordning mig nu.

Ciao!

090908

Usch, insåg precis att jag har det lite tomt på bildfronten. Har inte fotat så mycket på den senaste tiden och lever just nu på bilder från sommaren. Ska se till att fota lite när jag får tid, sen är ju bara frågan vad jag ska fota. Jaja, ska ta lite att äta nu eftersom jag är lite hungrig. Ska pyssla vidare på designen som är halvfärdig, har inte träning förrän kvart i åtta idag.

Een bild ska man väl visa - ..det får bli en från sommaren. :P

The greens

Så var klockan mycket igen!
Ska borsta tänderna och ta bort sminket innan jag hoppar i säng, börjar åtta imorgon och slutar vid tre. Skriver då, godnatt! :)

"Damfotboll är inte riktig fotboll"


På facebook finns det 8 svenska grupper som har samma budskap: Förbjud damfotboll. De åtta grupperna har tillsammans 3000 medlemmar, det är 3000 människor som inte vill att tjejer ska ha samma rättigheter som killar. Jag har spelat fotboll sen jag var åtta, och när jag var 9-10 år var min dröm att bli fotbollsproffs. Jag brukade alltid kolla på när svenska landslaget spelade och ville också vara sån, jag ville också göra mål för en fullsatt arena.

Men sen växte jag upp.
Jag växte upp och insåg att det inte skulle bli så. För folk är emot en.

Jag har flera gånger gråtit av ilska, av hat. Jag har haft killar i min närhet som diskriminerat mig och fått mig att tro att jag inte kommer att komma någonstans för att jag är tjej. Som att det är mig det är fel på.
Och jag har flera gånger sagt ifrån. Jag har försvarat mig själv och försökt få dem att förstå att jag visst kan bli något, att jag visst är duktig.
Men det är som att prata med en vägg. För de är damfotboll (liksom många skriver i dessa grupper på facebook) inte riktig fotboll. Det är fjollboll, fjuttboll, flatboll osv.

Jag blir bara illamående när jag ser och hör talas om sånt här.
Vad är ni så rädda för?
Är
ni rädda för förändring?
Hur kan någon hata en så mycket för ens kön?
Tror ni att ni kan förbjuda oss från att göra det vi älskar?

Jag är tjej, jag är fotbollsspelare, jag är duktig och jag kan bli något.
Så är det bara.

As we grew old

Ledsen för dålig uppdate, men det kommer fler inlägg ikväll. Har lite bilder att visa, ska också jobba lite på den nya designen som är halvklar, och så ett extra inlägg om ett ämne jag tycker är väldigt viktigt att ta upp.

SushiHejsan!
Jag lever och mår bra, hade inte bara tid att uppdatera igår. Nu ska jag städa upp lite i mitt rum och bädda sängen, ska även äta lite lunch och sedan ska jag vara med en kompis. Håller just nu på att knåpa lite på en ny design så snart kommer bloggen förändras! :)

Jaja, mer bilder får ni se senare, ska göra det jag måste först.

Focus


Plugg, plugg, plugg.. Varje dag! Men imorgon är det fredag och äntligen helg!

Ska ta lite te och sen göra klart svenskaläxan, sen blir det tidigt i säng eftersom jag börjar åtta imorgon. Slutar vid tre och tänkte då åka hem och fota lite allt möjligt, kanske en jämförelse mellan mitt 70mm-objektiv och 50mm-objektiv?

Jaja, ska skynda mig lite eftersom tiden tycks gå fortare på kvällen när man har mycket att göra.

Not too cool for school


Nu har jag pluggat i två timmar, ska ta och borsta tänderna nu och sen lägga mig. Har en massa läxförhör imorgon så måste vara pigg för att kunna prestera, så måste somna rätt fort nu.

Godnatt!
det är dåligt med uppdateringar, jag vet, men skolan kommer i första hand, sen fotboll, och sen en massa annat, och sen kommer bloggen. Så uppdaterar lite när jag hinner, denna vecka är lite extra hektisk också.

Today

Nyss hemkommen från träning, har en bunt med läxor som jag ska ta tag i efter jag ätit middag. Återkommer när jag är mätt och har duschat! :)

går inte att ladda upp bilder just nu, har något knas med den funktionen. Blir bilder sen!

Notes


Nu blir det match och sen ska jag hem och plugga. Ciao!

Bakom kameran..
Victoria, 14 år
Lägg till PWE på bloglovin'